Brugse Radio

Sinterklaas maakt feestelijke intrede in Brugge

Sinterklaas en zijn vrolijke pietenbende zullen op zondag 12 november met veel enthousiasme arriveren in Brugge. Iedereen is van harte welkom om de Sint langs de route te begroeten of om de feestelijkheden live te volgen via scherm op ‘t Zand. Naar aanloop van de Sintintrede is er ook een tekenwedstrijd waarmee fantastische prijzen te winnen vallen.

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “We hopen dat we opnieuw heel veel brave kindjes mogen verwachten. De aankomst van de Sint en het programma ‘t Zand zijn helemaal gratis en je hoeft hier niet voor in te schrijven. De Sint start zijn tocht aan de Rozenhoedkaai en vaart tot aan het Oud Sint-Jan, daarna gaat hij per koets naar het podium op ‘t Zand. Je kan de volledige route samen met scoutsharmonie Sint-Leo wandelen of je kan kijken op een van de verschillende zwaaiplekken. Een andere mogelijkheid is om de tocht mee te volgen op groot scherm op ’t Zand.”

“Stad Brugge wil de Sinterklaasintocht zo toegankelijk mogelijk maken voor alle toeschouwers. Daarom werd er een rolstoelzone afgebakend voor kinderen en hun begeleiders bij het podium. Ook zal er een tolk Vlaamse Gebarentaal aanwezig zijn tijdens de intrede en tijdens de show in het Concertgebouw. Het Sinterklaasfeest is er voor alle kinderen, daarom willen we extra moeite doen zodat iedereen zich ook welkom voelt”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Tekenwedstrijd

Sinterklaas ontvangt graag tekeningen en brieven van de kinderen! Ook dit jaar is er opnieuw een leuke tekenwedstrijd gekoppeld aan de komst van de Sint. Download één van de kleurplaten of maak één van de leuke vlaggetjes via https://jong.brugge.be/sinterklaas of haal deze op in een winkel in de binnenstad en wie weet grabbelt de ‘kanspiet’ jouw tekening uit de postbus. De winnaar wordt op vrijdag 10 november geselecteerd en vaart op 12 november mee met de boot van sinterklaas op zijn tocht op de Brugse Reien.

“Bij deze dus nog een warme oproep om samen met de kinderen te kleuren, knippen en te knutselen en de tekeningen de posten in de grote postbus van Sinterklaas in het Stadhuis op de Burg of op te sturen naar Sinterklaas, Burg 12, 8000 Brugge. Vergeet zeker je adres niet te vermelden, dan kan de Sint een briefje terug sturen”, aldus schepen Mathijs Goderis.

Het programma:

  • 14.30 – 14.45 uur: Sinterklaas vaart op de reitjes – start aan de Rozenhoedkaai
  • 14.45 – 15.00 uur: Aankomst Sint en Pieten aan Oud Sint-Jan / Pietendisco op ‘t Zand
  • 15.00 – 15.15 uur: Stoet van site Oud Sint-Jan naar ‘t Zand
  • 15.15 – 15.30 uur: Sinterklaas spreekt de kinderen toe op ‘t Zand
  • 16.30 uur: De Zotte Pietenshow in het Concertgebouw*

*Vanaf 16u30 kunnen kinderen genieten van dé spetterende Zotte Pietenshow. Tickets kosten 10 euro voor kinderen en 12 euro voor volwassenen. Wie lid is van de Gezinsbond krijgt 4 euro korting per ticket. Jullie ouders kunnen online tickets reserveren via ticketsbrugge.be.

De Sinterklaasintocht in Brugge wordt mogelijk gemaakt door Sinterklaas, Zotte Piet, De Gezinsbond en de Stad Brugge.

Meer info via jong.brugge.be/sinterklaas

Foto©Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe