Brugse Radio

SNT schenkt naaimachines aan penitentiair complex Brugge

De Stedelijke Nijverheids- en Taalleergangen (SNT) schenkt tien naaimachines van het merk Bernina aan het naaiatelier van het penitentiair complex van Brugge. De exemplaren zijn nog altijd in perfecte staat maar moeten in de school plaatsmaken voor nieuwere exemplaren.

De naaimachines worden in de Brugse gevangenis ingezet voor de opleidingen die gedetineerden er kunnen volgen.

Het PCB beschikt over een groot naaiatelier waar dagelijks veel gevangenen  werkzaam zijn. Er worden opdrachten uitgevoerd op bestelling van bedrijven en producenten.

Tijdens de plechtige overhandiging van de naaimachines getuigde een cursist over het traject dat hij doorliep in bijscholing en opleiding tijdens zijn detentie. Als eerste stap behaalde hij jaren geleden z’n diploma secundair onderwijs dat hij vroeger nooit gehaald had, om dan vervolgens opleidingen aan te vatten met als resultaat dat hij nu kleermaker is in het naaiatelier van het penitentiair complex Brugge.

De Brugse Onderwijs-schepen Ann Minne-Soete was aanwezig op de overhandiging, samen met de pas uitgezwaaide SNT-directeur Dirk Temmerman en z’n kersvers opvolger Anthony Strubbe.

Foto: Brugs Radiohuis

Brugse Keppe

Brugse Keppe