Brugse Radio

Sport Na School is groot succes

Brugge doet het bijzonder goed bij de verkoop van de SNS-passen. De SNS-pas is een sportpas voor alle leerlingen van het secundair onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Met deze pas kunnen jongeren gedurende een bepaalde periode na de schooluren deelnemen aan verschillende sportactiviteiten in de stad. De SNS-pas bestaat ondertussen 12 jaar en is een initiatief van Moev en Sport Vlaanderen. Er is al 10 jaar een mooie samenwerking met de Brugse Sportdienst. De SNS-pas blijkt dit schooljaar, nog meer dan andere jaren, een succes.

Het aantal Brugse leerlingen die een SNS-pas kopen, stijgt elk jaar gestaag. Vorig jaar werden 1.170 passen verkocht. Dit jaar zien we een spectaculaire stijging. Nu al kochten 1.360 Brugse scholieren een pas. Daarmee is Brugge de beste van de Vlaamse klas, met grote onderscheiding. Van die 1.360 passen wonen er 731 leerlingen in Brugge. De andere leerlingen wonen in de randgemeenten, maar kiezen ervoor om in Brugge te sporten. Op Vlaams niveau zijn er nu ongeveer 13.000 SNS-passen verkocht. Kansarme jongeren kunnen de SNS-pas ook aankopen met sportaxibonnen. In Brugge waren dat er ondertussen al 60.

In Brugge kunnen jongeren terecht op 27 locaties, goed voor een keuze uit 51 verschillende sporten. Een jaarpas (30 weken) kost 55 euro, de periodepas (= 15 weken) kost 35 euro. De verkoop daarvoor is vorige week gestart. De pas is geldig voor alle activiteiten in Sport Vlaanderen Brugge, alle zwembaden (ook Lago), Boudewijn Seapark met de ijsbaan, bijna alle Brugse fitnesscentra, freerunning, bowling, ….

Bovendien wordt het aanbod elk jaar uitgebreid en nu wordt ook de Skateacademy Beastwood aan het aanbod toegevoegd. Hier zijn de SNS-ers welkom op woensdag, van 14.00 tot 17.00 uur.

Schepen van Sport Franky Demon: “De SNS-pas is een absolute zegen voor onze Brugse jongeren. Het aanbod is laagdrempelig, uitgebreid en divers. Sporten is gezond en verbindt. Jongeren kunnen via de pas kennismaken met een leuke sport en worden op die manier ook vaak volwaardig lid van een club. Een warme oproep dus naar onze sportclubs om het aanbod nog te verrijken. Elke Brugse sportclub kan deelnemen! De mooie cijfers bevestigen de nood aan dit soort initiatieven. Ze vormen een uitstekende motivatie om dit aanbod verder te zetten en uit te breiden, zoals vandaag het geval is met Beastwood.”

Schepen van Jeugd Mathijs Goderis: “Brugge kent een ongelofelijk sterke skatescene. Het indoor skatepark Beastwood was een belangrijke realisatie. We hopen dat met het aanbod Sport na School nog meer jongeren hun weg naar hier zullen vinden.”

Informatie

Heb je een aanbod? Wil je meer informatie? Neem dan contact op met de SNS-coördinator in Brugge, Olivier Stael (olivier.stael@sportnaschool.be) of neem een kijkje op de website www.sportnaschool.be.

#bruggesport #bruggebeweegt #sportersbelevenmeer

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe