Brugse Radio

Stad Brugge roept op tot gebruik diervriendelijk vuurwerk

Stad Brugge lanceert een campagne waarin ze haar inwoners oproept om tijdens de aankomende eindejaarsfeesten diervriendelijk en dus geluidsarm vuurwerk te gebruiken.

Schepen van dierenwelzijn Mathijs Goderis: “Met deze jaarlijkse campagne willen we opnieuw de aandacht vestigen op de impact van traditioneel vuurwerk op dieren. We hopen dat ook particulieren een bewuste keuze zullen maken voor een feestelijk maar diervriendelijk alternatief.”

“Dieren lijden immers onder de overlast die traditioneel vuurwerk met zich meebrengt. De flitsen en knallen zorgen bij veel dieren voor heel wat stress. Huisdieren verstoppen zich, rillen van angst en proberen soms uit te breken. Elk jaar komen er meldingen binnen bij de lokale politie en het Blauwe Kruis van huisdieren die zijn weggelopen op oudejaarsavond.”

“Sensibilisering is alvast een eerste stap. Met deze campagne willen we hen helpen te overtuigen dat de jaarwisseling ook zonder luide knallen feestelijk maar vooral diervriendelijk kan zijn.”

Bewoners kunnen in het Huis van de Bruggeling en op de gemeenteafdelingen gratis posters met het campagnebeeld erop afhalen. De posters kunnen aan het raam worden gehangen. Zo kunnen burgers meehelpen om de boodschap te verspreiden naar vrienden, familie en voorbijgangers in de straat. We zetten ook maximaal in op digitaal. De campagne wordt uitgebreid op Facebook, Twitter en Instagram verspreid en verschijnt ook op de stedelijke website. Burgers kunnen bovendien een e-mailbanner downloaden om de boodschap ook via e-mailverkeer te verspreiden.

Meer info via https://www.brugge.be/vuurwerkdenkaandedieren

Affiches kunnen aangevraagd worden via dierenwelzijn@brugge.be

Brugse Keppe

Brugse Keppe