Brugse Radio

Stad Brugge schenkt 20.000 euro voor noodhulp Marokko en Libië

Op vrijdag 8 september 2023 werd het zuidwesten van Marokko getroffen door een hevige aardbeving. Vooral de omgeving van Marakkech en de provincies Al-Haouz en Taroudant werden getroffen. Twee dagen later – op zondag 10 september 2023 – voltrok zich een nieuwe natuurramp: het oosten van Libië kreeg af te rekenen met orkaan Daniël. Vooral het berggebied van Jebel Akhdar kreeg het zwaar te verduren na het breken van twee dammen.

Beide rampen veroorzaakten veel schade waarbij al duizenden doden en tienduizenden slachtoffers zijn geteld. De vrees is dat dat cijfer nog sterk zal oplopen omdat heel wat getroffen gebieden nog niet konden worden bereikt.

Burgemeester Dirk De fauw: “Het nieuws over deze natuurrampen heeft ons zwaar geraakt. Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar de vele slachtoffers en hun familie. Het college van burgemeester en schepenen besliste op maandag 18 september om 20.000 euro te schenken aan het Rode Kruis voor noodhulp en zal dit ook zo voorstellen aan de eerstvolgende Gemeenteraad. Met deze financiële schenking van het stadsbestuur hopen we de dringendste noden te kunnen ledigen.”

Het Rode Kruis is als noodhulporganisatie actief in beide landen. De plaatselijke organisaties (Rode Halve Maan in Marokko en Libische Halve Maan) ontvangen elk 10.000 euro aan noodhulp.

“Daarnaast maken we de benefietacties die in Brugge georganiseerd worden graag mee bekend. Acties kunnen geregistreerd worden op www.brugge.be/noodhulp-marokko-libie/benefietactie”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Foto©Brugs Radiohuis

Brugse Keppe

Brugse Keppe