Brugse Radio

Stad laat bouwen met LEGO©-blokjes nav vijfde verjaardag Huis van de Bruggeling

Het Huis van de Bruggeling aan het Stationsplein bestaat op 15 oktober 2021 exact vijf jaar. In één van de acties rond deze verjaardag daagt Stad Brugge haar inwoners uit om het Huis van de Bruggeling na te bouwen met LEGO©-blokjes. Brugse LEGO©-bouwers van alle leeftijden hebben tot 1 september tijd om hun LEGO©-blokje van het Huis van de Bruggeling op te halen en foto’s van hun bouwwerk op te sturen naar info@brugge.be.

Het Huis van de Bruggeling viert op 15 oktober 2021 zijn vijfde verjaardag. In die vijf jaar kreeg het Huis maar liefst 440.000 bezoekers over de vloer. De medewerkers behandelden meer dan 200.000 afspraken, verwerkten 600.000 telefonische oproepen, noteerden 60.000 adreswijzigingen en reikten 50.000 eID’s uit.

Schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal: “Als stadsbestuur willen we de dienstverlening in Het Huis van de Bruggeling en de deelgemeentehuizen nog verder uitbouwen. Dat doen we voor maar ook samen met de Bruggeling. Dus maakten we speciaal voor de vijfde verjaardag van het Huis een ‘Huis van de Bruggeling-LEGO©-blokje’. Vanaf maandag 12 juli loopt er een actie waarbij inwoners het gratis kunnen afhalen en het kunnen gebruiken om het Huis van de Bruggeling na te bouwen.”

“Deelnemers worden dus uitgedaagd om thuis het Huis van de Bruggeling na te bouwen en daarvan een aantal foto’s te maken. Deze foto’s kunnen ze mailen naar info@brugge.be. Vervolgens worden ze tentoongesteld in het Huis van de Bruggeling van 16 september tot 16 oktober. Op vrijdag 10 september maken we vijf namen bekend die in de prijzen vallen”, vult schepen van Burgerzaken Jasper Pillen aan.

Het Huis van de Bruggeling-LEGO©-blokje kan, zolang de voorraad strekt, door Bruggelingen afgehaald worden aan het onthaal van het Huis van de Bruggeling of in een van de deelgemeentehuizen (overzicht: https://www.brugge.be/gemeenteafdelingen-2).

Alle info: https://www.brugge.be/bouw-jouw-huis-van-de-bruggeling

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe