Brugse Radio

Stadsbestuur ontvangt roeier Tristan Vandenbussche

Maandag werd de Brugse roeier Tristan Vandenbussche ontvangen in het stadhuis. Hij werd er verdiend in de bloemetjes gezet omwille van zijn schitterende roeiprestatie onlangs op het WK roeien voor beloften. Aan de ontvangst gaf hij trouwens nog extra glans want zondag won hij samen met zijn dubbelpartner en Gentenaar Aaron Andries het Europees kampioenschap U23 in Hazewinkel. Voor eigen publiek klokten ze af op een tijd van 6 minuten, 19 seconden en 63 honderdsten. Drie seconden sneller dan de Duitse boot. Alweer een zeer straffe prestatie dus.

Samen met je dubbelpartner Aaron Andries won Vandenbussche eind juli goud op het WK roeien voor beloften in Varese in Italië. Voor het eerst pakte een Belgische boot WK-beloftegoud in een Olympische klasse. Onze landgenoten waren heer en meester, want zetten de snelste tijd van alle deelnemers neer, zowel in de reeksen als in de halve finales.

De Belgische roeibond spreekt van roeigeschiedenis want nooit eerder pakten Belgische beloften WK-goud in een Olympische discipline.

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe