Brugse Radio

Strandbibliotheek is extra troef in Zeebrugge

Voor het negentiende jaar op rij kan je op het strand van Zeebrugge opnieuw gratis romans, tijdschriften, jeugdboeken of strips komen lenen in de Strandbibliotheek van de Openbare Bibliotheek Brugge.

Schepen voor Cultuur Nico Blontrock: “Doordat reizen lange tijd onzeker was, hebben veel Belgen ervoor gekozen om hun vakantie in eigen land door te brengen. Het doet mij plezier dat we voor al die mensen met de strandbibliotheek opnieuw onze extra troef op het strand van Zeebrugge kunnen uitspelen. Nog tot en met 31 augustus kan je er elke dag tussen 10.30u en 17.30u terecht. Ook bij slecht weer. Al hopen we natuurlijk dat het een mooie zomer wordt.”

De Strandbib ontstond in 2003 in het kader van het literaire festival Literaal. De voorbije jaren kreeg het project navolging in Nederland en aan verschillende strandmeren in België. Lenen is er gratis en je hoeft niet eens lid te zijn van de Openbare Bibliotheek Brugge om te kunnen lenen. Naam en thuisadres opgeven volstaat om maximum 3 materialen gratis te ontlenen. Wie de boeken langer dan een dag wil houden, kan dit melden aan de strandbibliothecaris.

Openbare Bibliotheek Brugge
Kuipersstraat 3
8000 Brugge
brugge.bibliotheek.be
bibliotheek@brugge.be
050 47 24 20

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe