Brugse Radio

Subsidie voor aankoop van elektrische cargofiets

Stad Brugge lanceert een subsidie voor Brugse ondernemers die een elektrische cargofiets gebruiken voor hun goederentransport. Met deze subsidie wil het stadsbestuur ondernemingen stimuleren om op een emissievrije manier klanten te beleveren.

Een goed uitgewerkt beleid rond stedelijke logistiek is één van de cruciale pijlers in het klimaatplan Brugge Naar Morgen. “De komende jaren wordt immers een groei voorspeld in de vraag naar logistieke bewegingen”, zegt burgemeester Dirk De fauw. “Deze bewegingen groener en efficiënter maken wordt dan ook extra belangrijk om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te blijven garanderen. Gisterenavond keurde de gemeenteraad de subsidie voor elektrische cargofietsen voor Brugse ondernemers goed. Dat is een van de verschillende acties die we willen introduceren in Brugge.”

De subsidie bedraagt 50% van de investering, met een maximumbedrag van 2.000 euro. Dit bedrag kan zowel gebruikt worden voor de aankoop van een elektrische cargofiets als voor een langdurig leasecontract. De subsidie kan vanaf nu aangevraagd worden via de website van Stad Brugge (www.brugge.be). Daar kan men ook alle voorwaarden terugvinden.

“De cargofiets is vanuit klimaatoogpunt uiteraard het ideale transportmiddel. Bovendien is het ook vaak de efficiëntste manier om klanten te beleveren, zeker in de binnenstad. Cargofietsen staan niet in de file en kunnen gebruik maken van kortere binnenwegen naar hun bestemming. Ook parkeren is geen probleem”, zegt schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet.

Bruggelinge Ellen De Meulemeester zal alvast gebruik maken van de subsidie. “Als fotografe én fitnesscoach heb ik best wat materiaal nodig voor mijn opdrachten. Momenteel verplaats ik alles nog met de wagen, maar ik ben al een tijdje op zoek naar een duurzamer én efficiënter transportmiddel. Deze subsidie is het duwtje in de rug dat ik nodig had om de overstap definitief te maken.”

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe