Brugse Radio

Triënnale nu ook virtueel te bezoeken

Nu toeristische reizen terug op gang mogen komen, speelt Brugge al haar sterke troeven uit. Nog tot 24 oktober is er de Triënnale, het internationaal kunstenparcours langs minder gekende maar unieke plekken in de historische binnenstad.

Vanaf nu kan men de kunstwerken van de Triënnale ook virtueel bezoeken: een combinatie van unieke 360°beelden en video samengebracht op één platform en ondersteund in zes talen. Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Vanuit een wijds perspectief word je als het ware meegenomen tot in de kunstwerken zelf. Op die manier voegen we een extra laag toe aan de beleving van de Triënnale en de stad.” Burgemeester Dirk De fauw: “De Triënnale is voor Brugge een belangrijke hefboom om de toeristische relance op gang te brengen. Het virtueel bezoek gaan we actief promoten via externe media met een groot internationaal bereik.”

Het virtueel platform is een realisatie van het bedrijf Poppr op initiatief van Visit Bruges en met steun van Toerisme Vlaanderen. CEO Peter De Wilde: “De symbiose erfgoed en hedendaagse kunst gedijt zeer goed in Brugge. We zijn blij mee de schouders te kunnen zetten onder dit initiatief want de Triënnale is echt een bron van inspiratie voor wie kan en mag reizen.”

Bezoek de Triënnale Brugge op: https://triennale.visitbruges.be/

Foto: Brugs Radiohuis

Brugse Keppe

Brugse Keppe