Brugse Radio

Trudotrappers ondersteunen al vijf jaar fietsexamens in Assebroek

Vanaf de laatste week van april vinden jaarlijks langs zeven verschillende Brugse verkeerseducatieve routes fietsexamens plaats. Dit jaar nemen opnieuw bijna 1.200 leerlingen deel uit het laatste jaar van het Brugse basisonderwijs. Traditiegetrouw starten deze fietsexamens in Assebroek, waar het in 2018 allemaal begon. Al vijf jaar lang ondersteunt de lokale wielerclub de Trudotrappers deze fietsexamens.

Al vijf jaar staan in shifts van halve dagen telkens zo’n 20 observatoren langs het parcours. Elk van hen observeert onderweg een noodzakelijke vaardigheid om veilig te kunnen fietsen: rechts of links afslaan, voorrang respecteren, … .

“Al van bij de opstart kon het Brugs Verkeerseducatieteam Stad-Politie, naast de inzet van ouders of grootouders, ieder jaar opnieuw op een aantal vaste vrijwilligers in Assebroek rekenen. Daarbij is ook steeds wielerclub Trudotrappers uit Assebroek met telkens zo’n vijf leden present. Voor de organisatie is het een geruststelling om vooraf te weten dat ze voor de fietsexamens vanuit lokale wielerclubs zullen worden gesteund. Sinds vorig jaar komt trouwens ook een kleine delegatie vanuit de Sint-Michielse Trappers het fietsexamen in deze deelgemeente ondersteunen”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis.

Burgemeester Dirk De fauw: “De pool van vaste vrijwilligers die als zich als observator gedurende een aantal halve dagen willen beschikbaar stellen tijdens de Brugse fietsexamens is trouwens flink aangegroeid en bestaat nu al uit zo’n zestig mensen. We willen dan ook deze mensen van harte bedanken voor hun inzet. Door hun mooie werk zorgen zij ervoor dat kinderen standvastiger in het verkeer staan. Deze vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid in het algemeen en aan veiligheid voor kinderen en jongeren in het bijzonder. Een welgemeende dankjewel is dus op zijn plaats.”

Meer info over het Brugse fietsexamen is te vinden op https://www.brugge.be/veilig-naar-school.fietsexamens-langs-brugse-vero-s

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe