Brugse Radio

Urban catwalk en Iedereen danst in Brugge

Op zaterdag 30 oktober is Brugge weer gaststad voor de hoogdag van de klassieke muziek. Tijdens deze achtste editie van Iedereen Klassiek lanceert Stad Brugge een vierhonderd meter lange urban catwalk in de Steenstraat vanaf de kathedraal tot aan de Markt.

“Ontdek de nieuwe collectie van de Brugse handelszaken op de tonen van klassieke muziek door DJ Von Rosenthal. Of je nu kiest voor klassiek of net heel trendy: de Brugse boetiekjes en adresjes verrassen je graag en maken er mee een feest van”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys. De ruim twintig enthousiaste modellen – met onder meer voedingsdeskundige en auteur Sandra Bekkari – van vijftien Brugse zaakjes kan je spotten in de winkelstraat tussen 13 en 13.40 uur en tussen 14.40 en 15.20 uur. Ook schoenen- en handtassenzaak Paris Londres waar het persmoment vandaag doorgaat, doet mee.*

Burgemeester Dirk De fauw: “Ook dit jaar zorgt Iedereen Klassiek voor een boeiend, gevarieerd, uitbundig en verrassend programma. Tussen de twee catwalkmomenten in vindt de dans pop-up Iedereen danst! plaats op de Markt. Brugs choreograaf en theatermaker Randi De Vlieghe maakte speciaal voor Iedereen Klassiek een korte, leuke en eigentijdse choreografie die iedereen kan meedansen van 14 tot 14.30 uur.”

Divers programma

Artistiek directeur Concertgebouw Brugge Jeroen Vanacker: “Naast jong of minder bekend talent, zijn ook klinkende namen van de partij. Van Steve Reichs Different Trains in het station tot de Carmen-suite van Bizet in het Concertgebouw en polyfonie in de Sint-Jacobskerk: Iedereen Klassiek laat je alle hoeken van de klassieke muziek én van Brugge zien. Kenners, liefhebbers én ontdekkingsreizigers, jong en oud, ontmoeten er elkaar in een ontspannen en ronduit feestelijke sfeer.”

Iedereen Klassiek | zaterdag 30 oktober 2021 van 9 uur tot 19.30 uur | in de binnenstad van Brugge

Iedereen Klassiek is een organisatie van Klara in samenwerking met Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en de Stad Brugge. Per voorstelling (voor de urban catwalk en Iedereen danst! Is dit niet nodig) kan je tickets reserveren. Dit kan via klara.be/iedereenklassiek en is helemaal gratis. Ook via ticketsbrugge.be, aan de balie van In&Uit Brugge of telefonisch via de gratis ticketlijn 078 15 20 20 (bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 14 en 17 uur) kun je reservaties maken. Je kunt maximaal voor drie voorstellingen reserveren, tot vijf tickets per voorstelling. Een Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 16 jaar, een mondmasker wordt aangeraden.

Foto: Persdienst Stad Brugge

Brugse Keppe

Brugse Keppe