Brugse Radio

Vervroegen van tweede prik met AstraZeneca-vaccin

Gisteren maakte het Agentschap Zorg en Gezondheid bekend dat AstraZeneca de beloofde 700.000 vaccins aan ons land leverde. Dit betekent dat een groot aantal mensen hun tweede dosis van het vaccin maximaal vier weken eerder kunnen ontvangen. Hierdoor zijn zij sneller optimaal beschermd tegen COVID-19, met inbegrip van de oprukkende Delta-variant.

“Wie voor de tweede prik met het AstraZeneca-vaccin 12 weken moest wachten, kan ook in Brugge de tweede vaccinatie met maximaal 4 weken vervroegen. Voor ons vaccinatiecentrum werden intussen tijdstippen opengezet waarop de vervroegde tweede AstraZeneca-vaccins toegediend kunnen worden. Voorlopig is dit alvast op maandag 12 juli, woensdag 14 juli, donderdag 15 juli en vrijdag 16 juli. Later zullen nog bijkomende data toegevoegd worden”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“Om overbelasting van het contactcenter te vermijden, vragen we dat de burgers zoveel mogelijk zelf online hun tweede afspraak herplannen. Lukt dat niet, dan kan men uiteraard terecht bij het contactcenter op 050 44 8000.”

Alle info over het vervroegen van de tweede prik met het AstraZeneca-vaccin, en hoe men dit kan doen, is terug te vinden op https://www.laatjevaccineren.be/tweede-dosis-astrazeneca-vervroegen#vervroegen Lukt het niet meteen om een vrij moment te vinden, dan kan men het enkele dagen later nog eens proberen. Er zullen namelijk nog bijkomende vrije momenten beschikbaar worden gesteld.

Brugse Keppe

Brugse Keppe