Brugse Radio

Voorstelling project voedselverlies in grootkeukens in kader van ‘Gemeente voor de Toekomst’

Provincie West-Vlaanderen wil lokale besturen ondersteunen om sneller tot een volledig klimaatneutrale, hernieuwbare en circulaire samenleving te komen. Ze doet dat o.a. via het ondersteuningstraject ‘Gemeente voor de Toekomst’. Dat loopt in samenwerking met de Bond Beter Leefmilieu. Stad Brugge ontving de goedkeuring om in te zetten op het project voedselverlies in grootkeukens waarbij begeleiding is voorzien door Foodwin.

Gedeputeerde van Milieu, Natuur en Landschap Jurgen Vanlerberghe en schepen van Klimaat en Energie en Milieubeleid Minou Esquenet kwamen het recentelijk opgestarte project toelichten in Ter Groene Poorte. Geen betere plaats natuurlijk om meer informatie te geven over welke stappen precies genomen zullen worden, dan een gerenommeerde onderwijsinstelling met een bakkerijschool, een opleiding tot slager en een traject Restaurant & Keuken.

Brugs schepen van Klimaat en Energie en Milieubeleid Minou Esquenet: “Met onze voedselstrategie bouwen we in Brugge een erg sterke werking uit rond lokale, gezonde en duurzame voeding. De strijd tegen voedselverlies is één van de grote pijlers in deze uitdagende strategie. Want voedselverlies is niet alleen geldverspilling, het is ook een aanzienlijke bron van CO2-uitstoot. De acties die we ondernemen tegen voedselverlies en -verspilling kaderen dan ook voor de volle 100% in de klimaatdoelstellingen van de Stad Brugge.”

Foto: Brugse Radio

Brugse Keppe

Brugse Keppe