Brugse Radio

Werelddierendag ook in Wonderwijs Brugge

Maandag vierden ze in Wonderwijs Brugge in de Sint-Kristoffelstraat in Assebroek Werelddierendag. Iets wat natuurlijk niet onopgemerkt voorbij mocht gaan in de buitengewone lagere school voor kinderen met extra zorg. Het dierenpark is immers één van dé trekpleisters van Wonderwijs Brugge, vroeger gekend als De Boomgaard. Al méér dan een halve eeuw zitten er op het schooldomein in Assebroek dieren die verzorgd worden door leerlingen en leerkrachten. Tijdens weekends en vakantieperiodes kan de school rekenen op de vrijwillige zorg van enkele buren en vrijwilligers.

Dit schooljaar zitten er ondermeer vogels, kippen, konijnen, cavia’s, hamsters, geiten en een schaap. En niet te vergeten minivarken Knorrie, pony Paulientje en zorghond Chica. Die laatste weet trouwens in één klap de rust in de klas terug te krijgen, iets waar zelfs de leerkracht niet altijd in slaagt.

In het dierenpark van de school was er de voorstelling van diervriendelijke school & diervriendelijke klas door de Brugse Schepen van Dierenwelzijn Mathijs Goderis. Daarna was er nog een prijsuitreiking onder de leerlingen met de wisselbekers ‘Klaskampioen Dierenpark van de Maand’ en ‘Klaskampioen Tuinwerk van de Maand’.

Foto: Brugs Radiohuis

Brugse Keppe

Brugse Keppe