Brugse Radio

Benny Scott is toch nog ’ns Brugse Keppe

‘k En Brugge In M’n Herte van Benny Scott bestaat deze maand mei precies 40 jaar. Hoog tijd dus om het liedje dat zowat iedereen meezingt te laten erkennen als Brugs volkslied. Het Brugsch Handelsblad zette een petitie op poten  om de vraag officieel op de Brugse gemeenteraad te krijgen. En daar zijn 1000 stemmen voor nodig. Stemmen kan op www.kw.be/brugsvolkslied. Achter de actie schaarden zich al 20 bekende Bruggelingen die allemaal een persoonlijke videoboodschap opnamen. Het intussen legendarische liedje van Benny Scott zal de komende dagen in verschillende hoedanigheden opduiken. De Brugse beiaard zal het nummer spelen, de Brugse rockband BEUK lanceert een hard rock-versie van de evergreen, en producer Peter Keereman maakte er zowaar een symfonische bewerking van. Deze week vieren we 40 jaar ‘k En Brugge in m’n herte als… Brugse Keppe!

 

 

Brugse Keppe

Brugse Keppe