Brugse Radio

Franse Barbara Pravi onze nieuwe Brugse Keppe

Onze nieuwe Brugse Keppe Barbara Pravi van het Eurovisiesongfestival heeft Iraanse en Servische roots via respectievelijk moeder en grootvader. Haar echte naam is dan ook Barbara Piévic. Haar artiestennaam Pravi koos ze als eerbetoon aan haar grootvader want Pravi is in feite een afleiding van Prava dat in het Servisch zoveel betekent als ‘echt’. Barbara heeft dus ook Iraanse roots en wel via haar mama.

Barbara Pravi was niet aan haar Eurosong-proefstuk toe in Rotterdam. In 2019 en ook vorig jaar tekende ze immers voor de Franse inzendingen voor het Junior Eurovisiesongfestival. Niet zonder succes want vorig jaar won Valentina daarmee nog het Junior-festival

De Française die vaak vergeleken wordt met de legendarische Edith Piaf is al een tijdje actief als zangeres en brengt haar overtuigingen ook vaak naar voren in haar liedjes. In het nummer ‘Chair’ bijvoorbeeld steekt ze haar steun aan de versoepelingen aan de abortuswet niet onder stoelen of banken. In veel van haar liedjes geeft ze ook een zekere kwetsbaarheid aan. In haar nieuwe single ‘Voilà’ bijvoorbeeld horen  we een smeekbede om gehoord te worden.

Ze behoorde tot de topfavorieten van het Eurovisiesongfestival 2021 en wist uiteindelijk een knappe 2de plaats te bemachtigen.

 

Brugse Keppe

Brugse Keppe