Brugse Radio

Rita Roelandt zorgt voor de Brugse Keppe

De coaches uit het TV-programma The Voice Senior kwamen zo’n 3 jaar terug superlatieven tekort voor kandidate Rita Roelandt uit Herzele. Een klok van een stem, klasse op het podium, inlevingsvermogen om u tegen te zeggen en ga zo maar door.  Ze won de wedstrijd net niet, maar verbaasde wel iedereen in de positieve zin. Met haar Blind Audition, een eigen versie van ‘At Last’ van Etta James, blies Rita zowaar de juryleden omver. Vier uitzendingen later stond ze in de finale van The Voice.

Nu is Rita Roelandt er met een nieuwe single. “It’s a crime” getiteld. Ook producer Andy Free is helemaal gewonnen voor de Herzeelse zangeres. “Het doet deugd nog eens een zangeres als Rita in huis te hebben die geen Autotune nodig heeft om correcties aan te brengen in haar stem. ‘t Was lang geleden moet ik zeggen… Hier en daar gebruiken we het wel in deze productie, maar dan enkel als effect en niet op de solostem van onze Rita.”

Deze single is uiteindelijke een erg leuk disco/dance nummer geworden . Een stevige beat met invloeden van de jaren 70. Oordeel zelf maar de komende dagen want het is de nieuwe Brugse Keppe!

Foto: Radio Star, Helemaal Herzele

Brugse Keppe

Brugse Keppe