Brugse Radio

Helmut Lotti Brugse Keppe met nieuwe single Volare

Deze zomer pakt Helmut Lotti uit met een eigen bewerking van één van de bekendste nummers uit de Italiaanse muziekgeschiedenis: ‘Volare’ van Domenico Modugno uit 1958. Modugno slaagde er niet in om met dit lied het San Remo-festival of het Eurovisiesongfestival in het jaar van release te winnen, maar scoorde er later wel een gigantische nummer 1 mee in de States en won zelfs 2 Grammy’s. Inmiddels zijn er honderden bewerkingen van de song.

In dit nieuwe jasje sluit Helmuts versie naadloos aan bij zijn uiterst succesvolle conceptalbum ‘Italian Songbook’ van vorig jaar.

Later dit jaar komt er een speciale editie van ‘Italian Songbook’, het album waarmee Helmut vorig jaar wekenlang in de Album-top 10 stond. Daarop komen er 5 nieuwe tracks, waaronder ook  ‘Volare’.

Lotti brengt de songs dit najaar live met zijn Golden Symphonic Orchestra. Na een tour door België gaat Helmut naar Duitsland, Zwitserland, Denemarken en Oostenrijk. Maar deze week eerst bij ons in de regio: Brugse Keppe en zo om de drie uren te horen bij VBRO2!

Brugse Keppe

Brugse Keppe