Brugse Radio

Frank Galan met nieuwe single Brugse Keppe

Frank Galan gaat als enige artiest in Vlaanderen en Nederland voluit voor een Spaanse zomersingle! En dat is toch een verrassing.
Het is een originele song met als titel “Tu y Yo” (jij en ik) die Frank samen schreef met Manfred Jongenelis en Carlo Rijsdijk.
We kunnen gerust spreken over een “vernieuwende” en “verjongende” Frank Galan die anno 2022 nog steeds weet hoe zuiderse muziek moet klinken. De opnames werden gerealiseerd in de gerenommeerde Manfred Recording Studio’s in Etten-Leur (NL). Er werd daarvoor beroep gedaan op top-musici als Bas van Wetten (gitaren), Martijn de Laat (trompetten) en Manfred Jongenelis zelf op Argentijnse accordeon.
Frank Galan beheerst het Spaans zoals zijn eigen moedertaal en dat hoor je duidelijk. De passie, de furie en het temperament werden gemixt in een prachtige zomerse en frisse cocktail die door velen zal gesmaakt worden. Onze Vlaamse Julio Iglesias bewandelt hiermee internationale wegen en brengt de zuiderse stranden van Marbella met één vingerknip naar de Lage Landen. Frank heeft ook sinds vorig jaar (2021) een mooi platencontract op zak in Nederland en er wordt dan ook hard gewerkt aan een solide carrière in Nederland, Vlaanderen, maar ook ver daarbuiten. Spaanse muziek is immers universeel en zo zullen velen ontdekken wat Frank Galan nog allemaal in zijn mars heeft. Deze week is “Tu y Yo” onze Brugse Keppe hier bij VBRO2.

Brugse Keppe

Brugse Keppe