Brugse Radio

Harry M. zorgt voor nieuwe Brugse Keppe

Voor onze nieuwste Brugse Keppe moeten we deze week richting Duitsland. Schlagerzanger, DJ voor alle mogelijke gelegenheden en entertainer Harry M. vinden we immers in Wissen ten Oosten van Bonn. Hij presenteerde z’n nieuwste single “Du Bist Mein Erster Gedanke”. De melodie klinkt je meteen bekend in de oren. Geen wonder, het gaat om de wereldhit ‘Quiereme Mucho’ uit 1979 van Julio Iglesias, maar dan dit keer in het Duits én in een modern jasje. Eerder werd het nummer natuurlijk ook al in andere talen opgenomen en uitgebracht. Bij ons had Mieke ‘Neem Mij nog Eens In Je Armen’, Frank Galan ‘Waarom Kwam Jij In M’n Leven’ en Jo Vally ‘Niemand Kan Mij Doen Geloven’, in Nederland had Koos Alberts ‘Gisteren Heeft Zij Mij Verlaten’ en ook al in het Duits werd de melodie gebracht door ondermeer de Kastelruther Spatzen én onze eigen Frank Galan. Een Franse versie was er dan weer door de eerder aangehaalde Julio Iglesias met “Où Est Passée Ma Bohème’ en zo is de cirkel weer rond.

Brugse Keppe

Brugse Keppe