Brugse Radio

Alessandra is de nieuwe Brugse Keppe

Een dikke week geleden, op het Eurovisiesongfestival 2023 in Liverpool, eindigde ze knap 5de met 268 punten. We hebben het over Alessandra Mele uit Noorwegen. Zoals haar familienaam misschien laat vermoeden heeft ze Italiaanse roots. Meer nog, ze werd er zelfs geboren. Op 5 september 2002 zag ze het levenslicht in Pietra Ligure als dochter van een Italiaanse vader (afkomstig uit Albenga) en een Noorse moeder (afkomstig uit Stathelle). Ze groeide op in Cisano sul Neva en begon al op jonge leeftijd te zingen. Op haar twaalfde won ze een lokale talentenjacht. Na het beëindigen van haar middelbare school in 2021 verhuisde ze naar Noorwegen om daar muziekproductie te studeren. In 2022 nam Mele deel aan de Noorse versie van The Voice, waar ze uitgeschakeld werd in de eerste liveshow. Maar een jaar later nam ze deel aan de Melodi Grand Prix, de Noorse preselectie voor het Eurovisiesongfestival 2023. Met het nummer ‘Queen of Kings’ won ze de finale, waardoor ze Noorwegen mocht vertegenwoordigen op het songfestival. Deze week brengt ze haar liedje om de 3 uren op de radio als onze nieuwe Brugse Keppe!

Brugse Keppe

Brugse Keppe