Brugse Radio

ABBA een hele week lang Brugse Keppe

ABBA, één van de meest succesvolle popgroepen aller tijden, heeft aangekondigd dat ze voor het eerst in 40 jaar tijd terug zijn. En wel met een revolutionair nieuw concert waarin Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid vanaf 27 mei 2022 digitaal optreden met een 10-koppige live band, in een speciaal gebouwde arena in Londen. Daarnaast presenteren de vier ook hun gloednieuwe studio-album.

De digitale versies van ABBA zijn gemaakt na weken en maanden van ‘motion-capture’ van de vier bandleden en wel door een, hou je vast, 850-koppig team van Industrial Light&Magic, het bedrijf dat opgericht werd door George Lucas, en dat op die manier een eerste ‘uitstapje’ in de muziek maakt.

Op z’n minst muzikaal wereldnieuws is dit; 40 jaar na hun laatste studioalbum ‘The Visitors’, brengt ABBA niet alleen twee nieuwe nummers ‘I Still Have Faith In You’ en ‘Don’t Shut Me Down’, die beide in het concert zullen voorkomen; de zowat bekendste Zweden hebben ook een heel nieuw album opgenomen en geproduceerd. ‘Voyage’ is samen opgenomen in Benny’s studio Riksmixningsverket in Stockholm en wordt op 5 november wereldwijd uitgebracht door Universal Music Group.

ABBA Voyage opent op 27 mei 2022 in de ABBA Arena, een ultramoderne arena met 3.000 zitjes als capaciteit in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. De voorinschrijving voor tickets loopt intussen. De miljoenen fans weten meteen wat hen te doen staat.

En o ja, ‘Don’t Shut Me Down’ is volgende week onze nieuwe Brugse Keppe!

Brugse Keppe

Brugse Keppe