Brugse Radio

De Proppies zorgen voor nieuwe Brugse Keppe

Het Volendamse vijftal ‘De Proppies’ brengt met hun nieuwe single ‘If I Say The Words’ een muzikaal eerbetoon aan de unieke palingsound. “Mensen die dit voor het eerst gaan horen zullen het vast direct herkennen, maar niet meteen weten dat het een BZN-nummer is”, aldus Sharon, één van de vijf Proppies. De Proppies is in alle opzichten een echte Volendamse meidenband. Vijf volle nichten, waarvan er vier in dezelfde straat wonen en al jaren samen zingen. De moeders van de vijf nichten komen uit het muzikale gezin Molenaar, dat in totaal veertien kinderen heeft. Omdat de naam in Volendam veel vaker voorkomt, kent iedereen er de familie Molenaar onder de bijnaam familie Prop. En daar ligt ook de oorsprong van de bandnaam van de vijf nichten
Tamara Tol, Rozemarie Koning, Tiny Tol, Anneke Tol en Sharon Koning. Aanvankelijk nog zingend in twee verschillende koren, komen de vijf op jonge leeftijd bij elkaar om samen te zingen tijdens Kerst- en Paasmissen. En het is de pastoor die het vijftal steevast aankondigt als De Proppies. “Heel Volendam noemt ons daarom ook De Proppies. Het is gewoon onze naam gebleven en we zijn er trots op”, aldus Tamara Tol die intussen al een solo-carrière wist uit te bouwen.
Eerder (2018) verscheen van De Proppies al een volwaardig Kerstalbum.
Onder productionele leiding van Robert Dorn werden nu onlangs drie nummers in de vermaarde Votown Studio opgenomen, waarvan het BZN-nummer ‘If I Say The Words’ de eerste single is. Overigens het eerste nummer dat Carola Smit ooit zong toen ze bij BZN begon als opvolgster van Anny Schilder, zo weet Tamara. Deze week onze Brugse Keppe!

Brugse Keppe

Brugse Keppe