Brugse Radio

De Brugse Keppe is voor Bruce Springsteen

Bruce Springsteen brengt met “Only the Strong Survive” een soulcoveralbum uit met daarop nummers, oorspronkelijk opgenomen door The Temptations, The Four Tops, Aretha Franklin, The Supremes en vele andere legendes. Op 11 november wordt die officieel gelanceerd. Het album draait om soulklassiekers, uitgebracht vanaf de jaren zestig tot en met de jaren tachtig. Toepasselijker dan de titel aan Jerry Butlers nummer “Only The Strong Survive” uit 1969 kon geen naam bedacht worden. De schijf bevat ook ondermeer “Soul Days” van Dobie Gray, “Nightshift” van The Commodores, “I Wish It Would Rain” van The Temptations en “Somebody We’ll Be Together” van Diana Ross and The Supremes. “Ik wilde een album maken waar ik gewoon zong”, zei Springsteen over z’n nieuwe album. “En wat is betere muziek om mee te werken dan het grote Amerikaanse liedboek van de jaren zestig en zeventig? Ik heb geprobeerd recht te doen aan al die fantastische artiesten én aan de fantastische schrijvers van deze glorieuze muziek. Mijn doel is ook dat het moderne publiek de schoonheid en de vreugde ervan te laten ervaren.” Deze week is The Boss de man die tekent voor onze Brugse Keppe met “Only the Strong Survive”.

Brugse Keppe

Brugse Keppe