Brugse Radio

Eurosong Nicole opnieuw Brugse Keppe

Nicole wil met haar legendarische Eurosong-hit “Ein Bisschen Frieden” een voorbeeld zijn voor vrede. Al veertig jaar lang en op vandaag méér dan ooit. Het nummer werd opnieuw uitgebracht en wel met een strofe in het Russisch. De zangeres wil dat dit wordt opgevat als een “boodschap aan meneer Poetin”. De voormalige Duitse Eurosong-winnares heeft haar bekendste liedje al in zeven talen gezongen, waaronder ook het Nederlands. Nu komt er met Russisch dus een achtste taal bij. Ze hoopt dat Vladimir Poetin het lied ook daadwerkelijk te horen krijgt, omdat het precies uitdrukt wat iedereen ter wereld wil. Om eindelijk een einde te maken aan de oorlog en de wapens neer te leggen! De nieuwe versie van het nummer verscheen op Nicoles nieuwe album “Ich bin zurück”. “In de nieuwe versie zing ik bewust een refrein in het Russisch, omdat deze taal ook door Oekraïners wordt begrepen. En het is ook een klein geschenk aan alle vluchtelingen die hier worden opgevangen”, aldus de Duitse zangeres. “Ein Bisschen Frieden (2022)” is deze week onze Brugse Keppe… net zoals ze dat 40 jaar geleden ook al was, nadat ze het Eurovisie Songfestival 1982 had gewonnen.
(Beeldrechten: IMAGO/osnapix)

Brugse Keppe

Brugse Keppe